Thanks for visiting our new projects blog. These pictures are a collection of completed jobs. Occasionally I add posts from the past!

Skyline Road

We finished another neet project Saturday. This one was a rose and perenial garden. Railroad ties were taken out and 9 new metal framed flower beds were installed. A cool metal sphere was also added to the middle. We cant find our before picture but we have a durring picture.

Fun Gate Project

Today we finished two small fences and gates for a client in Lake Oswego. The fence is to keep a furry friend from wandering off too far. Here are two little videos of the fences.

Milwaukie Oregon

Here are some photos of our latest project. The design features a circular patio flanked by a half circle retaining wall with 5 extra large pots in front of it. Large posts also form a semi circle around the patio. These posts also hold the lighting across the patio. Walk across the lawn and you get to the fire pit circle. Follow the blue stone steps from the patio and you are now in the vegetable garden. This garden features a custom raised metal planter and a custom made potting bench with a ladder arbor above it.

The slope

We just finished a large project in Estacada at a new development. The back of this new home faces a slope on the edge of the woods. The amazing thing about this slope was the amount of water that seeped out of springs in the hillside. The challenge was to stabilize the bank and create a usable space. Here is the before photo. Here are the after pictures. You can see we added many elements to this yard. A fire pit area that has rock retaining walls and a flagstone pad. We also added 3 very large raised vegetable beds into the hillside. These raised beds also helped to hold back the hill and pathway was installed below the beds. Rock steps take you to the bridge and then up to the walk way. T

A garden of art.

A little late in posting this job we did last month in Lake Oswego. The backyard of the clients house backs up to a slope and has a tall retaining wall that runs almost the entire length of the back yard. Our goal was to minimize the imposing retaining wall and create a tranquil environment that pulls you outside. I can't seem to find my before photo so here is end result.

Featured Posts
RSS Feed
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square